Wienerschnitzel

Skrevet d. 21 Oktober 2001
Ingredienser
3 spsk Hvedemel
150 g Rasp
3 spsk Solsikkeolie
30 g Smør

Fremgangsmåde
1. Når man pakker sine indkøbte schnitzler ud, ser de på en eller anden måde altid meget mindre og tykkere ud end wienerschnitzlerne på restauranten. Det gør ikke så meget. For det første man gør, når man har åbnet for pakken er at gribe ud efter kødhammeren (eller et andet stumpt, kraftigt værktøj, fx kartoffelpresseren). Dæk schnitzlerne med film og bank dem flade.
2. Tag tre store dybe tallerkner frem. Fyld mel i den første, pisket æg i den anden, rasp i den tredie.
3. Krydr schnizlerne let med salt og peber, vend dem i mel og ryst dem, så der ikke bliver for meget hængende. Træk så begge sider af kødstykkerne gennem æggene og vend dem til sidst grundigt i rasp. Paneringen må dog ikke trykkes for fast.
4. Varm olien i en stor pande og lad smørret skumme op i det. Læg schnitzlerne på panden, steg dem gyldentbrune på den ene side og vend dem så og steg dem færdige. Det tager 2-3 minutter pr. side. Skær citronen i stykker og læg et stykke på hver tallerken.
5. Smager godt samen med: kartoffel-agurke-salat eller brasede kartofler eller simpelt hen bare grøn salat.