Blomkålsgratin
Skrevet d. 17 Januar 2008
Ingredienser
1 dl mel
1 dl bouillon ( 1 terning evt. høne)
1 dl mælk
50 g margarine
3 æg
½ tsk. salt
¼ tsk peber
250 g kogt blomkål
evt. kalkun eller skinke i tern
Fremgangsmåde
Melet udrøres til en jævning med væsken i en gryde og mararinen tilsættes. Jævningen bringes i kog under piskning og koger til den er blevet glat, blank og sammenhængende dej.
Den afkøles og røres derefter godt med æggeblommerne, en ad gangen. Når den er let tilsættes krydderier og fyld.
Æggehviderne piskes så stive at skålen kan vendes, uden at de glider ud. En trediedel af æggehviderne røres i dejen, der er temmelig fast. Derved bliver den blødgjort så man kan røre resten af hviderne i, uden at de knuses.
Et ildfast fad smøres med margarine og drysses med rasp. Dejen lægges i, og rasp drysses over. Den bages i vandbad ca. 1 time i en varm ovn 190 grader og serveres straks, da den hurtigt falder sammen.