Broccoli-kartoffelsuppe
Skrevet d. 17 Januar 2008
Ingredienser
1 spsk margarine
1 stort løg (ca.2 ½ dl hakket)
2 fed hvidløg (finthakkede)
1 tsk tørret dild
500 g broccoli (kun buketterne)
7 ½ dl hønsebouillon
4 kartofler (skrællede og i tern: 5 dl)
2 ½ dl fløde 13 %
¼ tsk sort peber
½ tsk salt
2 ½ dl reven mager ost
Fremgangsmåde
Smelt margarinen i en gryde, og svits de hakkede løg under omrøring, til de er klare ca. 3 min. Tilsæt hvidløg og dild, og steg det med ca. 1 min.
Læg broccoli og kartofler i gryden, hæld bouillonen på, og bring det i kog. Dæmp varmen, og lad det simre delvist dækket med låg, til grøntsagerne er møre ca. 10 min.
Kør suppen i foodprocessoren, til den er ensartet i konsistensen. Hæld suppen tilbage i gryden
Tilsæt fløde, salt og peber, og varm igennem ca. 5 min. Rør 2 dl reven ost i, og rør rundt, til den er smeltet. Hæld suppen op i tallerkener, og drys resten af osten over. Server straks.