Fyldig tomatsuppe

Skrevet d. 17 Januar 2008
Ingredienser
800 g bøftomater evt. alm. tomater
1 løg
1 lille fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 potte (bundt) basilikum
½ 1 grøntsagsbouillon
1 del fløde eller cremé fraiche
salt og peber
1 nip friskreven muskatnød

Fremgangsmåde
Skold, flå og udkern bøftomaterne. Skær mellemvæggene fra og skær frugtkødet i grove tern.
Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint. Opvarm olien i en gryde og svits løget. Pres hvidløget i.

Tilsæt tomaterne, bring i kog og lad koge 5 min uden låg.

Skyl basilikummen og knib bladene af. Gem 4 blade til pynt. Skær resten i strimler og rær det i gryden.

Hæld grøntsagsbouillonen på og lad det simre ca. 10 min. Pisk fløden til fast skum og bland lidt af det i suppen.

Smag suppen til med salt, peber og muskat. Hæld suppen op i 4 tallerkener og garnér med en top flødeskum eller lidt cremé fraice og basilikumblade, evt. strimlede. Serveres evt. med baguetteskiver med hvidløgssmør.