Stegt vildsvinekølle

Skrevet d. 17 Januar 2008
Ingredienser
1 vildsvinekølle, 10-12 letknuste enebær, 100 g smør, 2 dl kogende bouillon, 1 dl portvin, 1 dl piskefløde, 2 spsk. maizena, lidt ribsgelé - marinade: 3/4 l rødvin, 1 fintsnittet blegselleri, 4 skiver citron, 1 dl olie, 1 tsk. stødt oregano, 1 smuldret timiankvist, 1 lille ituskåret løg, 1 laurbærblad

Fremgangsmåde
Køllen afpudses. Alt til marinaden sammenpiskes grundigt, og heri lægges kødet 1-2 døgn. Tages derefter op, aftørres, gnides med enebær, strøes med salt og lægges i en bradepande, der smøres lidt i bunden. Smørret fordeles i små stykker ovenpå køllen, og den brunes ved kraftig varme. Blusset dæmpes, og bouillonen og halvdelen af marinaden hældes ved. Dryppes under stegning. Efter 1 time hældes resten af marinaden ved. Steges endnu 1 time. Skyen sies derpå fra, skummes og sættes over varmen sammen med portvin og fløde. Bringes til kogepunktet, jævnes med maizena og smages til med ribsgelé.

Serveres med grønsager eller smørbrunede kartofler og en skål grøn salat.