Vildsvineryg
Skrevet d. 17 Januar 2008
Ingredienser
1-1½ kg vildsvineryg, 10 enebær, 2 strøgne tsk. edelsüss paprika, 150 g letrøget spæk i tynde skiver, 10 hele nelliker, 1 kop olie, 1 strøgen spsk. mel, 21 dl æblesaft, 4 spsk. tyttebærsyltetøj, 2½ dl bouillon, friskkværnet sort peber
Fremgangsmåde
Dæk enebærrene med vand og lad den stå i 5 min. Tør kødet af, fjerne evt. sener og gnid med salt og paprika. Dæk oversiden af stegen med spækskiver og stik nellikerne ned i spækket, så de holder fast på det. Læg stegen på ovnristen, hæld olien og enebærrene i bradepanden. Steges i 45-50 min. ved 200 gr. Dryppes hyppigt, men må ikke vendes. Stegen tages ud, pakkes i alufolie og holdes varm. Mel røres ud i æblesaften. Skyensies i kasserollen, æblesaften røres i og så meget bouillon at saucen bliver flødeagtig. Stegen pakkes ud, spækskiverne fjernes og stegen skæres. Drys med friskkværnet peber ved bordet.
Serveres med kartoffelkroketter, letdampede halve æbler fyldt med tyttebær- eller tranebærsyltetøj og evt. waldorfsalat.