Sprødstegte kyllingevinger
Skrevet d. 30 Januar 2008
Ingredienser
1-2 pk kyllingevinger (beregn 3 vinger til voksne og 1-2 til børn)
olie til pensling
salt
Kartoffelgratin.
Ca. 1kg kartofler
1 løg
fløde eller sødmælk eller halvt af hver.
Salt peber og revet muskatnød
Fremgangsmåde
Læg kyllige vingerne i et ildfast fad der skal være afstand i imellem. Pensel med olie og drys med salt og sæt dem i en 225 grader varm ovn i ca. 1 time.
Skal være sprøde når de er færdige.
Kartoffelgratin: skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver , 3 mm.
Hak løget fint. Læg løg og kartofler lagvis i et ildfast fad, drys med salt og peber undervejs og slut med muskatnød. Hæld fløde/mælk ved og sæt det i ovnen. Dæk evt. med stanniol til slut hvis det steger sammen med kyllingevingerne ved 225 grader, så det ikke bliver for brunt. Stegetid ca. 1 time. Grønsalat efter eget behag kan serveres til.