Stegt kylling vinaigre med bredbladet persille
Skrevet d. 30 Januar 2008
Ingredienser
1 kylling
smør
timian
hvidløg
salt og peber.
Til sauce:
Frisk timian
5 fed hvidløg lidt olivenolie
3 dl hvidvin
1 dl balsamico eddike af god kvalitet
ca 1½- 2 spsk tomat pure.
2 dl kraftigt indkogt kyllinge fond
75 g usaltet smør.
Garniture:
200 g svampe-champignons eller østershatte, lidt smør
20 stk små perleløg
150 g bacon i tern
½ bdt bred bladet persille
½ kg nye danske kartofler
Fremgangsmåde
1: Den klargjorte kylling parteres i 8 stykker, krydres godt og brunes godt af i smør med timian og hvidløg, anbring stykkerne i et ovnfast fad og læg timian og hvidløg over hvert stykke, sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 25 – 30 min.
2: Sauce: På en pande kommes lidt olivenolie, herpå ristes timian og hvidløg af, tilsæt hvidhvin og balsamico eddike, lad det koge ind til 1/3 tilsæt tomatpure og lad det sautere lidt. Fonden hældes ved lad nu det hele indkoge lidt, sigt saucen og smag til monter saucen op med smør.
3: Garniture: De klargjorte svampe ristes af i smør og kommes i en skål. Bacontern steges sprøde med lidt olie og afdryppes på en sigte. De små løg pilles og koges møre i let saltet vand. Alle disse små garniture lægges på en varm pande med lidt smør og krydres med persillen.
4: Denne ret kan serveres med nye danske kartofler der er kogte og stegt sprøde i lidt afklaret smør. Men et godt stykke brød og en tomat salat kan også anbefales.