Elses lammekølle
Skrevet d. 30 Januar 2008
Ingredienser
1 lammekølle
4 dl vand
1 dl kinesisk soja
1 dl salt
3 pressede hvidløgsfed
1 tsk. grovmalet sort peber
Fremgangsmåde
Tilberedning første trin:
Læg kødet direkte fra dybfryseren i ovnen, hvor det steges i en bradepande ved 75 grader i 12 timer.
Tag stegen ud af ovnen, og læg den i en lage efter opskriften. Brug evt. en plastpose.
Efter ca. 4 (6 timer hvis stegen er stor 2,5-3 kg) timer i lagen er kødet klar til servering .
Tilberedningstip:
Læg stegen i ovnen om aftenen og forbered lagen, så tager den videre forberedelse næste morgen kun få minutter og stegen er klar til servering senere på dagen.
Servering:
Stegen skæres i tynde skiver og serveres kold sammen med flutes, salat og en god rosé vin.