Urtemarinerede kyllingevinger

Skrevet d. 14 November 2009
Ingredienser
1 kg (12) kyllingevinger

Marinade
2 tsk fintrevet citronskal
1 spsk citronsaft
3/4 dl olivenolie
2 spsk hvidvin
2 spsk hvidvinseddike
3 fed hvidløg, pressede
1 spsk hakket persille
1 spsk dild
sort peber fra kværn

Fremgangsmåde
1 Vingerne skylles og tørres. Det yderste led skæres af og kasseres. Del vingerne i to gennem ledet.

2 Hold i den ene ende af hvert stykke, skær rundt om benet med en skarp kniv, så kødet løsnes. Fjern det tynde ben i den mindste halvdel af vingerne. Skær, skrab og træk kødet ned mod den tykke ende.

3 Træk skind og kød ned over enden af benet, så det ligner et underlår.

4 Rør alle marinadens ingredienser sammen i et stort glas- eller porcelænsskål. Kom vingerne i. Tildækkes med film og sættes i køleskab natten over.

5 Steges på trækulsgrill eller i ovn ved 180 grader i 30-35 min; dyppes jævnligt.