Kylling-pie i dybt fad

Skrevet d. 14 November 2009
Ingredienser
60 g smør
1 lille løg, finthakket
125 g champignoner, halverede
1 1/4 dl bladselleri, finthakket
2/3 dl hvedemel
3 ¾ dl hønsebouillon
1 1/4 piskefløde
5 dl stegt kyllingekød uden skind, i tern
sort peber fra kværn
2 plader frossen butterdej
sammenpisket æg, til pensling

Fremgangsmåde
1 Smør varmes i en gryde og løget svitses blødt og gyldent. Tilsæt champignoner og selleri og svits under omrøringen i endnu 3-4 minutter.

2 Drys mel over grønsagerne og rør det sammen. Tilsæt langsomt bouillon under omrøringen, til saucen koger og jævner. Rør fløde og kyllingekød i; smag til med peber.

3 Hæld denne blanding i en ovnfast, smurt skål (1½ liter). 2 plader butterdej >>limes<< sammen med sammenpisket æg. Skær en cirkel med skålen og læg den over fyldet. Dekoreres med blade eller små kyllinger af dej, fastgjort med sammenpisket æg. Hele låget pensles med æg; bages i 200 grader varm ovn i 20-25 minutter, eller til låget er gyldent.