Vinger med tranebær

Skrevet d. 18 November 2009
Ingredienser
1,5 kg kyllingevinger
sort peber fra kværn
2 dl orangemarmelade
1¼ dl tranebærsyltetøj
1¼ dl krydret, rød grillsauce
¾ dl hvid eddike

Fremgangsmåde
1 I en glas- eller porcelænsskål blandes kyllingevinger, peber, marmelade, tranebærsyltetøj, grillsauce og eddike. Rør rundt, så kødet dækkes af saucen. Marineres tildækket i 2 timer eller natten over i køleskab.

2 Vingerne grilles over trækul eller i ovn ca. 15 cm far varmen, vendes jævnligt, ca. 15-20 min. Pensles med marinaden og steger videre, til de er gennemstegte og smukt glaserede, ca. 10 min yderligere.

Note: Vinger kan også steges i ovnen ved 180 grader i ca. 40 min. Efter marinerig lægges vingerne i en bradepande med en smule vand, dækkes med alufolie og sættes i ovnen. Pensles med marinade flere gange undervejs. Fjern folien de sidste 10 min og steg dem gyldne og sprøde.