Oldemors Klejner
Skrevet d. 2 Januar 2010
Ingredienser
gryde til friturekogning
køkkenrulle med aviser under til at suge overskydende fedt fra de kogte klejner
500 g hvedemel
mere mel til æltning
30 g smør
3 æg
5 æggeblommer
2 spsk. fløde
250 g sukker
1 tsk. kardemomme
1 knsp. stødte nelliker
1 tsk. reven citronskal
1 kg palmin til kogning
Fremgangsmåde
1 Bland mel, kardemomme, nelliker og smuldr fedtstoffet i.
2 Rør æg, fløde, sukker og reven citronskal sammen.
3 Rør blandingen med melet. Sæt dejen koldt i 2 timer.
4 Ælt dejen med mere mel til den slipper.
5 Rul dejen ud i ca. 3 mm tykkelse.
6 Skær dejen ud med en klejnespore og vrid klejnerne.
7 Varm palminen til den syder om en tændstik (modsat svovlenden).
8 Kog 5-6 klejner ad gangen, til de er gyldne, tag dem op og læg dem på køkkenrulle med aviser under for at suge overskydende fedtstof.