Vaniljekranse
Skrevet d. 2 Januar 2010
Ingredienser
80-100 stk.
1 kødhakker med kageplade (stjernehul)
bagepapir
250 g mel
180 g smør/margarine
125 g sukker
½ æg
125 g finthakkede mandler
1 vaniljestang
Fremgangsmåde
1 Bland melet, de finthakkede mandler og kornene fra vaniljestangen. Smuldr fedtstoffet i melblandingen.
2 Tilsæt æg, sukker og ælt dejen sammen. Sæt dejen i køleskabet i ca. en time.
3 Tænd ovnen på 200°.
4 Kør dejen gennem en kødhakker forsynet med et stjernehul i kagepladen eller tril evt. dejen ud i tynde runde stænger i hånden.
5 Form stængerne til kranse og læg dem på en bageplade med bagepapir.
6 Bag vanillekransene på øverste rille i 8 min. i den 200°C varme ovn. Afkøl vanillekransene på en rist.