Desserttallerken
Skrevet d. 3 Januar 2010
Ingredienser
50 g rå marcipan 
50 g sukker 
50 g smør 
1 æg 
1 spsk. hvedemel 
20 g finthakkede mandler 
4 store, flotte jordbær 
Lidt mandelflager til pynt 
100 g stikkelsbær 
3 æggeblommer 
3 spsk. sukker 
Kornene af ½ vaniljestang 
1 dl piskefløde 
1 dl sødmælk 
250 g jordbær 
100 g sukker 
Saften af ½ appelsin
Fremgangsmåde
Riv marcipanen på rivejern og pisk den med sukker og smør. Rør ægget i og fold mel og mandler i dejen. Kom dem i 4-5 store eller 8 mindre muffinsforme og læg et jordbær i hver. Drys med mandelflager og bag ved 190° i 20-25 min. 
Skyl stikkelsbærrene, nip dem og halver dem. Læg dem i små bunker på 4 store tallerkener. Rør æggeblommer med sukker, vanilje, mælk og fløde og bring det til 80° i en gryde under konstant opvarmning. Når det er jævnt og glat, afkøles det fuldstændig og serveres som sovs til stikkelsbærrene. 
Kom skyllede rensede jordbær i en gryde med sukker og lidt appelsinsaft. Kog forsigtigt under låg i 3-4 min., til der dufter dejligt af jordbær. Afkøles og blendes. Køles helt ned (evt. halvfryses) og køres så på ismaskine eller stilles i fryser og blendes nogle gange under indfrysning.