Jordbær-yogurt-is
Skrevet d. 8 Januar 2010
Ingredienser
Ca. 700 g nippede, skivede jordbær,
2 spsk. citronsaft,
ca. 200 g sukker (kommer an på jordbær, og hvor sødt det skal være)
¼ tsk. salt,
1¼ dl sødmælk,
350 g græsk
yoghurt 10 %.
Fremgangsmåde
Kom jordbær, citronsaft, salt og sukker i en gryde.
Varm op over middelvarme. Varm, til sukkeret er smeltet.
Mos samtidig jordbær med gaffel.
Når sukkeret er smeltet, tages gryden af varmen og står i 10 min.
Pisk mælk og yoghurt sammen med elpisker og bland med afkølede jordbær.
Sæt i køleskabet i 1 time eller mere til helt kold.
Hæld i fryseegnet beholder. Sæt i fryser i mindst 4 timer ved minus 18°. Rør 3 gange under indfrysningen – 1 gang i timen.