Jordbær-yogurt-is

Skrevet d. 8 Januar 2010
Ingredienser
Ca. 700 g nippede, skivede jordbær,
2 spsk. citronsaft,
ca. 200 g sukker (kommer an på jordbær, og hvor sødt det skal være)
¼ tsk. salt,
1¼ dl sødmælk,
350 g græsk
yoghurt 10 %.

Fremgangsmåde
Kom jordbær, citronsaft, salt og sukker i en gryde.

Varm op over middelvarme. Varm, til sukkeret er smeltet.

Mos samtidig jordbær med gaffel.

Når sukkeret er smeltet, tages gryden af varmen og står i 10 min.

Pisk mælk og yoghurt sammen med elpisker og bland med afkølede jordbær.

Sæt i køleskabet i 1 time eller mere til helt kold.

Hæld i fryseegnet beholder. Sæt i fryser i mindst 4 timer ved minus 18°. Rør 3 gange under indfrysningen – 1 gang i timen.