Rugbrødskage
Skrevet d. 12 Januar 2010
Ingredienser
Bunden:
200 g revet rugbrød
uden kerner
150 g sukker
5 æg
100 g hakkede mandler
1 spsk. maizenamel
1 spsk. hvede mel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. kakao
Fyld:
4-5 spsk. abrikos eller solbærsyltetøj
2-3 dl fløde pisket til skum
Fremgangsmåde
Bunden:
Æggeblommer og sukker piskes hvidt og luftigt.
Æggehviderne piskes stive og rugbrødet rives.
Revet rugbrød, mandler, maizena, mel, bagepulver og kakao blandes og vendes i æggeblommerne, og de piskede æggehvider vendes i.
Hæld massen i smurte forme, evt. drysset med mel, og bag dem i 30-40 min. ved 200°.
Tag kagerne ud af ovnen og lad dem stå i 10 min., inden de vendes ud af formene. Lad dem køle af på en rist.
Skær kagerne igennem på langs. Læg lagene sammen med syltetøj og flødeskum. Hæld kakaoen i en sigte og ryst den over kagen.