Pariserbøf

Skrevet d. 31 Januar 2010
Ingredienser
400 g hakket oksekød
1 tsk. salt
½ tsk. peber
4 skiver grovtoast
4 tsk. oliemargarine

Rødbedesalat:
500 g rødbeder
100 g løg
2 spsk. revet peberrod
4 spsk. kapers
3 spsk. balsamico-eddike
1½ tsk. sennep
1½ tsk. sukker
Salt og peber

Fremgangsmåde
Pariserbøf:
Bland kødet med salt og peber. Del det derpå i 4 portioner og smør det på brødskiverne.
Brun pariserbøfferne i oliemargarine først på kødsiden i ca. 5 min. og derefter på brødsiden i 1 min.
TIP: Pariserbøfferne kan brunes på panden og steges færdige i ovnen ved 185° i 5-10 min.

Rødbedesalat:
Pak rødbederne i alufolie og bag dem i ovnen ved 185° i ca. 30 min.
Overhæld dem derpå med koldt vand og ”gnid” skindet af.
Skær rødbederne i grove terninger og bland disse med hakket løg, revet peberrod og kapers.
Rør en dressing af balsamicoeddike, sennep, sukker og lidt salt og peber og vend dressingen i salaten.

Serveringsforslag:
Anret rødbedesalaten hen over pariserbøffen og pynt med bredbladet eller hakket persille.
Retten kan også serveres med et spejlæg på toppen og pyntes med hakket persille.