Chokoladekage med appelsinsirup
Skrevet d. 4 Februar 2010
Ingredienser
(6-8 pers.)
Chokoladekage:
150 g sukker
4 æg str. m/l
150 g blødt smør
150 g mørk chokolade
90 g hvedemel.
Appelsinsirup:
Saften af 4 store appelsiner
1 dl honning
1 spsk. citronsaft
1 kanelstang.
Tilbehør:
Kiwi og appelsin skåret i mundrette stykker.
Fremgangsmåde
Chokoladekage:
Opvarm ovnen til 180°. Pisk sukker og smør hvidt. Tilsæt æggene – ét af gangen. Smelt hakket chokolade over vandbad. Rør det i æggeblandingen. Sigt melet i og rør sammen. Kom dejen i en form beklædt med bagepapir. Bages på 2. nederste rille i den varme ovn i 20-22 min.
Appelsinsirup:
Kom appelsinsaft, honning, citronsaft og kanelstang i en kasserolle. Bring i kog. Lad det derefter småsimre indtil en sirupsagtig konsistens, 20-30 min. Afkøles derefter.