Buffetspyd

Skrevet d. 28 December 2018
Ingredienser
Buffet til 12

24 tynde bambusspyd - ca. 20 cm lange
400 g kyllingefilet (3-4 stk.)
1 svinemørbrad
400 g oksemørbrad
500 g optøede frosne lammemørbrader (8-12 stk.)
900 g faste røde eller blå blommer (12-24 stk.)
24 tynde skiver bacon (ca. 225 g)
4 rødløg i tykke både

Kryddersmør
250 g smør
½ dl teriyakisauce - japansk grill- og stegesauce
2 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk tørret basilikum
2 tsk stødt koriander
1 tsk fint salt
3 spsk rasp

Tilbehør
600 g grøn salat
600 g flutes

Fremgangsmåde
Læg spyddene i koldt vand i ca. ½ time.
* Afpuds imens alt kødet for eventuelle sener og hinder.
* Skær de 4 slags kød i hver 24 tern (ca. 2 x 3 cm).
* Flæk blommerne, fjern stenene og skær blommerne i 48 stykker.
* Del baconskiverne midt over.
* Sno et stykke bacon rundt om hvert stykke blomme.
* Del hver løgbåd i blade og mindre både (48 stykker i alt).
* Tag spyddene op af vandet og tør dem.
* Sæt kød, blommer med bacon og løg (med lidt afstand imellem) på spyddene således: Kylling, blomme, svinekød, løg, oksekød, blomme, lam og slut med løg.
* Stil spyddene tildækket i køleskabet.

Kryddersmør
* Kom smørret i en lille tykbundet gryde og smelt det ved kraftig varme, men uden at det bruner.
* Tag gryden af varmen og tilsæt teriyakisauce og resten af ingredienserne.
* Kom alufolie i ovnens bradepande og læg risten over.
* Læg halvdelen af spyddene på risten.
* Dup med en pensel kryddersmørret på begge sider af spyddene og drys dem med rasp - ligeledes på begge sider.
* Anbring rist og bradepande øverst i ovnen og grill spyddene i ca. 5 min.
* Vend spyddene og grill dem færdige.
* Dup resten af spyddene med kryddersmør, drys med rasp og grill dem.

Genvej
* Spyddene kan stå tildækket i køleskabet 4-5 timer, før de grilles.

Tip
* Hvis buffetspyddene skal fryses så erstat de frosne lammemørbrader med oksemørbrad (900 g oksemørbrad i alt).

Grill
* Ca. 9 min.

Frysetip
Kan fryses uden kryddersmør og rasp, se tip