Saltindbagt oksemørbrad med kartofler i ovn

Skrevet d. 28 December 2018
Ingredienser
4 personer

Saltdej
300 g fint salt
300 g hvedemel (ca. 5 dl)
2 dl vand
2 spsk rapsolie

Oksemørbrad i dej
25 g smør
750 g afpudset oksemørbrad
1 tsk tørret rosmarin
1 dl hakket frisk kruspersille
friskkværnet peber

Kartofler i ovn
750 g kartofler
½ grofthakket porre (ca. 50 g)
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
75 g smør

300 g grøn salat

Fremgangsmåde
Saltdej
Bland salt og hvedemel. Tilsæt vand og olie og ælt dejen godt sammen. Rul den ud til en plade (ca. 30 x 40 cm).

Oksemørbrad i dej
Lad smørret blive gyldent i en pande og brun oksemørbraden ca. 3 min. i alt. Tag oksemørbraden op og læg den midt på dejpladen. Rist rosmarin og persille få minutter i smørret. Fordel de ristede krydderurter på mørbraden og drys med peber. Luk enderne af dejen ind over mørbraden. Læg den ene langside op og pensl kanten med lidt vand. Læg derefter den anden side op. Læg mørbraden med sammenføjningen nedad på et stykke bagepapir i en bradepande og bag den midt i ovnen.

Kartofler i ovn
Kartofler i ovn: Skræl kartoflerne og riv dem groft. Læg dem i koldt vand i ca. 15 min. Tryk væden af i et klæde eller køkkenrulle. Fordel halvdelen af kartoflerne i 4-6 smurte, flade ovnfaste portionsforme. Drys med porrer, salt og peber. Afslut med resten af kartoflerne og fordel smørklatter hist og her.

Tag oksemørbraden ud af ovnen og hold mørbraden varm i dejen. Bag kartoflerne midt i ovnen. Oksemørbraden har godt af at hvile, mens kartoflerne bager. Skær ved serveringen mørbraden fri af saltdejen - dejen kan ikke spises. Skær kødet i skiver og server det sammen med kartofler, kold eller lun sherrysauce og grøn salat.

Bagetid for oksemørbrad
Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.

Bagetid for kartofler
Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.