Grillede mørbradbøffer med parmaskinke og edamame-bønnesalat
Skrevet d. 28 December 2018
Ingredienser
4 personer
Bearnaisedip
2½ dl Cremefraiche 38%
1 æggeblomme
2 spsk finthakkede friske estragonblade
½ spsk bearnaiseessens
½ tsk sukker
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 afpudset svinemørbrad (ca. 500 g)
4 skiver parmaskinke (ca. 50 g)
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber
Edamame-bønnesalat
400 g dampede haricots verts
300 g dampede edamamebønner (sojabønner)
1 rødløg i halve meget tynde skiver (ca. 100 g)
1 dl fintklippet purløg
1 spsk olivenolie
1¼ tsk groft salt
100 g rensede blandede babysalatblade
Tilbehør
250 g grillet landbrød i skiver
½ citron (usprøjtet) i både
Fremgangsmåde
Bearnaisedip
Pisk cremefraiche, æggeblomme og de øvrige ingredienser sammen i ca. 1 min. med fx en håndmixer. Smag til og stil blandingen tildækket i køleskabet til serveringen.
Lad en grill blive godt varm. Skær mørbraden i 8 lige tykke bøffer og tryk dem lidt flade. Del skinken i 8 strimler og læg en strimmel rundt om kanten af hver bøf. Drys med salt og peber og grill bøfferne 8-10 min. til de lige er gennemstegte.
Edamame-bønnesalat
Vend imens alle ingredienserne til bønnesalaten sammen, bortset fra salatbladene. Smag til og anret edamame-bønnesalaten på en bund af spæde salatblade.
Server de varme mørbradbøffer sammen med edamame-bønnesalat, bearnaisedip, lunt grillet brød og citron.
Tip
I stedet for at stege mørbradbøfferne på en havegrill kan du bruge en grillpande eller en almindelig pande - stegetiderne er cirka de sammen. Bruger du den almindelige pande kan du stege i gyldent smør - steg ved kraftig til jævn varme.