Urtepakket svinemørbrad
Skrevet d. 28 December 2018
Ingredienser
4 personer
Grøn honningsauce
2½ dl økologisk Fraiche 9%
¾ spsk honning
½ dl finthakkede krydderurter, fx timian og rosmarin
1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk groft salt
1 svinemørbrad (ca. 500 g)
15 g smør
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 lille finthakket fed hvidløg
12 friske rosmarinkviste og timiankviste
Tilbehør
1 kg kogte kartofler
400 g dampede eller bagte gulerødder
200 g skyllet grøn salat
Fremgangsmåde
Grøn honningsauce
Vend fraichen sammen med honning, de meget finthakkede krydderurter, citronskal og salt. Stil saucen tildækket i køleskabet indtil servering. Smag til.
Del mørbraden i 4 stykker. Skær et snit på langs i hvert stykke. Pensl med halvdelen af fedtstoffet, drys med salt og peber. Fordel hvidløg og krydderurter i kødstykkerne og luk dem sammen med kødnåle. Lad resten af fedtstoffet blive gyldent i en pande og brun kødet ved kraftig varme i ca. 1 min. på hver side. Steg det færdigt ved jævn varme i ca. 6 min. - vend af og til. Stil kødet tildækket indtil servering. Server sammen med grøn honningsauce, kartofler, gulerødder og salat.