Thaimarinerede mørbradsbøffer med 2 salater og lun ingefærfløde
Skrevet d. 28 December 2018
Ingredienser
6 personer
2 afpudsede svinemørbrader (ca. 900 g)
50 g smør
2 spsk rapsolie
2 spsk thai fiskesauce
2 tsk finthakket rød chilipeber
1 spsk fintrevet frisk ingefær
2 små knuste fed hvidløg
Agurkesalat
1 agurk i små tern (ca. 300 g)
1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
1 granatæble - kernerne herfra (ca. 200 g)
2 tsk finthakket rød chilipeber
1 dl risvinseddike
4 spsk sukker
½ tsk groft salt
Nudelsalat
150 g risnudler
3 spsk sojasauce
100 g sukkerærtespirer
400 g dampede grønne bønner
150 g saltede cashewnødder
3 dl friske korianderblade
2 spsk rapsolie
2 spsk sorte sesamfrø
Lun ingefærfløde
¼ liter Piskefløde 38%
2 spsk fintrevet frisk ingefær
½ tsk groft salt
Pynt
sorte sesamfrø
havsalt
Fremgangsmåde
Skær mørbraderne i 12 bøffer. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Tryk bøfferne lidt flade og brun 6 af bøfferne ca. 1 min. på hver side. Brun resten af bøfferne på samme måde. Bland olie, fiskesauce, chili, ingefær og hvidløg i en frysepose. Kom bøfferne i marinaden og ryst posen godt. Lad mørbradbøfferne marinere i køleskabet i mindst 2 timer. Tag bøfferne op af marinaden og læg dem på en plade med bagepapir. Steg bøfferne midt i ovnen - lige inden serveringen.
Agurkesalat
Bland alle ingredienserne og lad salaten trække tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.
Nudelsalat
Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen. Hæld vandet fra og skyl nudlerne i koldt vand, til vandet er klart. Lad dem dryppe af i en sigte og klip i mindre stykker. Vend nudlerne med sojasauce og de øvrige ingredienser - vend korianderblade i og drys med sesam lige inden serveringen.
Lun ingefærfløde
Bring fløden i kog under omrøring i en tykbundet gryde. Tillsæt ingefær og salt og smag fløden til.
Stegetid for mørbradbøffer
Ca. 10 min. ved 225° - varmluft.
Tip
Hvis I ikke får forret og dessert eller der er sultne kødspisere blandt jer, skal du nok beregne en ekstra mørbrad .