Råmarineret laks med beder og rygeost

Skrevet d. 28 December 2018
Ingredienser
Tapas til 8 - ca. 3 stk. pr. person

Marinade - dagen før
½ dl sojasauce
½ dl friskpresset appelsinsaft
1½ spsk friskpresset citronsaft
2 dl hasselnøddeolie
90 g brun farin (ca. 1½ dl)
1 stilk citrongræs i tynde skiver
2 stjerneanis
1 spsk korianderfrø
1 spsk groftrevet citronskal (usprøjtet)
300 g laksefilet uden skind

Rygeostcreme med appelsin
100 g rygeost 10%
1 dl Cremefraiche 38%
1 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
½ tsk fint salt
friskkværnet peber

Sukkersyltede tyttebær
½ dl vand
3 spsk sukker
50 g tyttebær
2 gule beder (ca. 400 g)

Pynt
karse

Fremgangsmåde
Marinade - dagen før
Bring alle ingredienserne, bortset fra laks, i kog. Lad marinaden køle helt af. Skær laksen i 2 cm brede strimler og kom dem sammen med marinaden i en plasticpose egnet til madvarer. Lad laksen marinere natten over i køleskabet.

Rygeostcreme med appelsin
Vend rygeost, cremefraiche og appelsinskal sammen. Tilsæt salt og peber og smag til.

Sukkersyltede tyttebær
Bring vand og sukker i kog og lad sukkeret smelte. Tilsæt tyttebærrene og stil dem tildækket i køleskabet.

Anretning
Udstik bederne med en kolonneform (ca. 3½ cm i diameter). Skær de udstukne gule beder i 24 tynde skiver (ca. 2 mm). Udstik yderligere en yderring. Skær de marinerede laksestykker i 24 tern (ca. 2 x 2 cm). Anret laks, tyttebær og rygeostcreme på bederne. Pynt med karse.

Tips
I stedet for beder kan du bruge agurk - det giver en mildere smag. Har du ikke en kolonneudstikkerform - så skræl bederne så de får en diameter på ca. 3½ cm. Beregn 3 stk. pr. person til tapas eller buffet. Til forret er her til 6 personer.