Marokkansk grøntsagscouscous
Skrevet d. 11 August 2001
Ingredienser
0,5 kg Græskar (vægt uden kerner, skrællet og skåret i 4 cm tern)
150 g Gulerod (skåret i 5 cm skiver)
150 g Pastinak (skåret i halve eller kvarte på langs, derefter i 5 cm skiver)
150 g Squash (skåret i halve eller kvarte på langs, derefter i 5 cm skiver)
250 g Løg (små)
2 fed Hvidløg (pillede)
2 tsk Bouillon (pulver)
2 spsk Olivenolie
1 tsk Kanel
200 g Kikærter (fra dåse, afdryppede)
250 g Cous cous
1 spsk Korianderblade (hakket)
1 tsk Brunt sukker
1,5 spsk Sultanas (lyse rosiner)
Fremgangsmåde
1. Varm ovnen til 225 grader. Gør alle grøntsagerne klar: kom løgene i kogende vand 1 min. og pil skrællen af. Kom alle grøntsagerne i en stor gryde sammen med hvidløg, bouillon, safran, salt og 1 l vand (pr. 4 portioner). Bring det i kog og lad det simre 3-4 min. Tag grøntsagerne op og gem væden.
2. Læg gulerødder, pastinakker, græskar og løg i en bradepande, dryp 3 spsk olivenolie og 5 spsk af grøntsagsvæden over, drys med kanel, sukker, salt og peber.
3. Læg låg, porrer og sqash i en anden bradepande, dryp 1 tsk olivenolie og 5 spsk af grøntsagsvæden over og drys med lidt salt og peber.
4. Sæt grøntsagerne i ovnen. Efter 35 min. blandes kikærter og sultanas med gulerødder og pastinakker i bradepanden. Fortsæt bagningen endnu 10-15 min. til grøntsagerne begynder at blive brune og karamellisere.
5. Når grøntsagerne næsten er færdige varmes grøntsagsvandet op til kogepunktet. Kom cous coussen i en stor skål og hæld den kogende væske over. Lad den trække ca. 10 min. Løsn den med to gafler og bland den med koriander. Læg cous coussen i en pyramide på et stort serveringsfad.
6. Fordel grøntsagerne rundt om cous coussen.
7. Servér de sødede, krydrede grøntsager i en skål ved siden af.