Bagte æblebananer
Skrevet d. 11 August 2001
Ingredienser
500 g Kumquat
5 spsk Brunt sukker
2 spsk Cognac (eller brandy)
2 spsk Vand
6 spsk Yoghurt (afdryppet)
1 kg Æblebananer (også kaldet babybananer)
1 spsk Ahornsirup
1 spsk Ahornsirup (til yoghurtsaucen)
Fremgangsmåde
1. Varm ovnen op til 200 grader.
2. Skær kumquattene i halve og fjern kernerne. Kom sukker, brandy eller cognac og vand i en gryde og varm op ved svag varme til sukkeret er opløst. Tilsæt kumquattene og lad dem simre ca. 10 min.
3. Bag bananerne 15-20 min. i ovnen til skallen er sort og bananerne meget bløde.
4. Bland yoghurt og ahornsirup til saucen.
5. Skræl bananerne og læg dem på 4 store tallerkener. Fordel kumquattene og sukkerlagen omkring bananerne. Ved serveringen lægges lidt yoghurtsauce på hver side af kumquattene.