HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Paella

Skrevet d. 18 August 2001
Ingredienser
350 g Muslinger (hjertemuslinger, blåmuslinger, venusmuslinger)
150 g Chorizo (eller anden fast hvidløgspølse)
350 g Bøftomater
2 fed Hvidløg
1 l Hønsebouillon (eller kødbouillon)
6 spsk Olivenolie
1 tsk Paprika
0,1 g Safran
350 g Risottoris
200 g Ærter (dybfrosne)

Fremgangsmåde
1. Mange ingredienser - men ingen stress. Kyllingelår, muslinger og rejer skylles (åbne muslinger smides væk) og tørres i et viskestykke. Hvidløgspølsen skæres i skiver.
2. Peberfrugterne skylles, halveres og renses. Peberfrugterne skæres i strimler. Tomaterne skylles og skæres i små terninger, stilken skæres væk. Løg og hvidløg pilles og hakkes fint.
3. Bouillon varmes i en gryde, muslinger lægges deri og koger indtil skallerne åbner sig (2-3 minutter). Tag dem op. Hold bouillonen varm. Smid uåbnede muslinger væk.
4. Kæmpepanden eller stegegryden stilles på to kogeplader, hæld olie på panden og lad den blive godt varm. Brun kyllingelårene godt 15 minutter ved stærk varme på alle sider, tag dem op igen og krydr med salt og peber. Tilsæt rejerne - men kun 1-2 minutter, indtil de er blevet fint røde.
5. Nu skal løg og hvidløg røres i panden, der igen er blevet ledig. Så strimler af peberfrugt, tomater og ærter direkte fra frostposen, krydr med salt, peber og paprika. Opløs safranen i den varme bouillon.
6. Vi var lige ved at glemme risene! De blandes grundigt med grøntsagerne, hvorefter der hældes varm bouillon over. Nu skal det stå og simre i 15 minutter, indtil al væske er opsuget af risen. Efter fem minutter forvarmes ovnen til 180 grader (varmluft 160 grader - kan indstilles lidt senere).