HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Skinke-oste-quiche

Skrevet d. 19 August 2001
Ingredienser
250 g Hvedemel
0,5 tsk Salt
125 g Smør (koldt)
100 g Kogt skinke
100 g Spegeskinke (behøver ikke være den dyreste)
2 fed Hvidløg
150 g Emmenthaler (eller anden fast ost)
2,5 dl Fløde
1 bundter Purløg (eller persille)

Fremgangsmåde
1. Læg melet i en bunke på bordet, drys med salt og lav en fordybning i midten. Hæld 2-3 spsk (pr. 250 g) iskoldt vand i den. Fordel smørret i små stykker i melet og hak smørret ind i melet med en stor kniv, indtil det er blevet til en grynet masse. Saml det hurtigt til en glat dej. Rul dejen ind i sølvpapir og læg den 30 minutter i køleskabet.
2. Der er tid nok til at skære skinken i strimler, hakke løg og hvidløg, rive osten, og tid nok til at piske fløde, æg og peber sammen og hakke krydderurterne fint.
3. Husk at forvarme ovnen til 220 grader (varmluft 200 grader - kan tændes senere).
4. Rul dejen ud på det melstrøede bord, læg den i en rund tærteform på 28-30 cm, skær den overskydende dej rundt om formen væk.
5. Bland skinke med løg, hvidløg og krydderurter. Fordel det på dejen. Osten røres i æggeblandingen og hældes over. Quichen bages gyldenbrun i godt 40 minutter. Efter godt 20 minutter dækkes med sølvpapir (den matte side vendes udad), så quichen ikke bliver for mørk.