HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Rucola igen igen

Skrevet d. 20 August 2001
Ingredienser
4 bundter Rucola
2 spsk Balsamicoeddike
4 spsk Olivenolie (god kvalitet)
2 spsk Kapers
2 skiver Hvedebrød
1 fed Hvidløg

Fremgangsmåde
1. Skær de hårde rucolastilke væk, vend bladene hurtigt i vand og lad dem dryppe af i en sigte. Pisk balsamicoeddike, salt, peber og olivenolie kraftigt.
2. Tag tomaterne op af olien og skær dem i strimler. Fisk kaperserne op af glasset, skær brødet i terninger. Lad et par spsk af olivenolien blive varm i panden, steg brødterningerne sprøde ved middel varme. Pil hvidløget og knus det i hvidløgspresseren.
3. Rør rucola og dressing sammen, drys med kapers, tomater og brød. Færdig!
4. Smager godt sammen med: let tør hvidvin, toscansk hvedebrød eller olivenbrød eller andet lækkert hvedebrød.
5. Variant med ost og nødder: I stedet for tomater og brød kan man drysse med 2 spsk (pr. 4 portioner) pinjekerner (rist dem et øjeblik på en varm pande uden fedtstof - supplerlækkert!). Dressing over.