| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
GulerodskageSkrevet d. 21 August 2001Ingredienser3 dl Majsolie 3 dl Sukker 4 stk Æg 5 dl Hvedemel 2 tsk Kanel 2 tsk Bagepulver 1 tsk Salt 500 g Gulerod (fintreven) 2,5 dl Hasselnød (hakket) 2,5 dl Rosin 400 g Flødeost 2 dl Cremefraiche 18% 3 spsk Honning 1 tsk Natron Fremgangsmåde 1. Tænd ovnen på 175 grader. Smør en 2-liters form med smør og drys den med rasp. Pisk olie og sukker et par minutter. 2. Tilsæt æggene et ad gangen. Bland de tørre ingredienser sammen og rør dem i dejen. Vend gulerødder, nødder og rosiner i dejen. 3. Hæld dejen i formen og bag kagen nederst i ovnen ca. 1 time. Lad den køle lidt i formen før den vendes ud på en bagerist. 4. Pisk flødeost med cremefraiche og honning, evt. i en foodprocessor. Fordel glasuren over kagen og lad den køle helt af inden den serveres. |