HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Gulerodskage

Skrevet d. 21 August 2001
Ingredienser
3 dl Majsolie
3 dl Sukker
4 stk Æg
5 dl Hvedemel
2 tsk Kanel
2 tsk Bagepulver
1 tsk Salt
500 g Gulerod (fintreven)
2,5 dl Hasselnød (hakket)
2,5 dl Rosin
400 g Flødeost
2 dl Cremefraiche 18%
3 spsk Honning
1 tsk Natron

Fremgangsmåde
1. Tænd ovnen på 175 grader. Smør en 2-liters form med smør og drys den med rasp. Pisk olie og sukker et par minutter.

2. Tilsæt æggene et ad gangen. Bland de tørre ingredienser sammen og rør dem i dejen. Vend gulerødder, nødder og rosiner i dejen.

3. Hæld dejen i formen og bag kagen nederst i ovnen ca. 1 time. Lad den køle lidt i formen før den vendes ud på en bagerist.

4. Pisk flødeost med cremefraiche og honning, evt. i en foodprocessor. Fordel glasuren over kagen og lad den køle helt af inden den serveres.