HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Appelsin- og sennepspaneret kalkunbryst

Skrevet d. 21 August 2001
Ingredienser
700 g Kartofler (med skræl, skåret i grove tern)
1 dl Olivenolie
700 g Kalkunbryst med skind
3 spsk Sennep (fransk, grovkornet)
2 spsk Appelsinjuice (koncentreret)
2 skiver Brød (formbrød, mikset til friske brødsmuler)
1 fed Hvidløg (finthakket)
2 spsk Persille (krusbladet, finthakket)
1 tsk Timian (tørret)
200 g Savoykål (istandgjort)
2 spsk Pinjekerner (ristede)
75 g Smør

Fremgangsmåde
1. Ovnristede kartofler: Forvarm ovnen til 200 grader. Bland kartofler, hvidløg, olivenolie, salt og sort peber i en skål. Blandingen bredes ud på en plade og stilles i ovnen på næstnedernse ribbe i 45 minutter, eller til kartoflerne er gyldne og sprøde.
2. Kalkun: Gnid kødet med salt og peber. Brun det i smør i 2 minutter på hver side i en hed stegepande. Stil det derefter ind i ovnen på mellemste ribbe i 20-30 minutter. Tykkelsen er afgørende for stegetiden. Stik en kødnål igennem og kontroller at kødsaften er klar. Tag kødet ud og lad det svale af. Bland sennep og appelsinjuice med halvdelen af brødsmulerne. Pensl blandingen på oversiden af kødet. Bland resten af brødsmulerne med hvidløg, persille og timian. Strø blandingen over sennepen og tryk lidt, så det sidder godt fast. Grill kalkunkødet i ovnen på mellemste ribbe i 5-7 minutter, eller til det har fået en fin skorpe.
3. Grøntsager: Pluk bladene af savoykålen og skær dem i mindre stykker. Del forårsløgene på midten. Svits grøntsager og pinjekerner i smørret et par minutter. Smag til med salt og peber.
4. Servering: Læg en stribe kartofler og en stribe grøntsager ved siden af hinanden. Skær de fire stykker kalkunbryst i 2 cm tykke skiver og læg dem ovenpå.