| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Appelsin- og sennepspaneret kalkunbrystSkrevet d. 21 August 2001Ingredienser700 g Kartofler (med skræl, skåret i grove tern) 1 dl Olivenolie 700 g Kalkunbryst med skind 3 spsk Sennep (fransk, grovkornet) 2 spsk Appelsinjuice (koncentreret) 2 skiver Brød (formbrød, mikset til friske brødsmuler) 1 fed Hvidløg (finthakket) 2 spsk Persille (krusbladet, finthakket) 1 tsk Timian (tørret) 200 g Savoykål (istandgjort) 2 spsk Pinjekerner (ristede) 75 g Smør Fremgangsmåde 1. Ovnristede kartofler: Forvarm ovnen til 200 grader. Bland kartofler, hvidløg, olivenolie, salt og sort peber i en skål. Blandingen bredes ud på en plade og stilles i ovnen på næstnedernse ribbe i 45 minutter, eller til kartoflerne er gyldne og sprøde.
2. Kalkun: Gnid kødet med salt og peber. Brun det i smør i 2 minutter på hver side i en hed stegepande. Stil det derefter ind i ovnen på mellemste ribbe i 20-30 minutter. Tykkelsen er afgørende for stegetiden. Stik en kødnål igennem og kontroller at kødsaften er klar. Tag kødet ud og lad det svale af. Bland sennep og appelsinjuice med halvdelen af brødsmulerne. Pensl blandingen på oversiden af kødet. Bland resten af brødsmulerne med hvidløg, persille og timian. Strø blandingen over sennepen og tryk lidt, så det sidder godt fast. Grill kalkunkødet i ovnen på mellemste ribbe i 5-7 minutter, eller til det har fået en fin skorpe.
3. Grøntsager: Pluk bladene af savoykålen og skær dem i mindre stykker. Del forårsløgene på midten. Svits grøntsager og pinjekerner i smørret et par minutter. Smag til med salt og peber.
4. Servering: Læg en stribe kartofler og en stribe grøntsager ved siden af hinanden. Skær de fire stykker kalkunbryst i 2 cm tykke skiver og læg dem ovenpå. |