| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
CroissanterSkrevet d. 19 September 2001Ingredienser0,25 l Vand (koldt) 25 g Gær 0,5 tsk Sukker 1 tsk Salt 25 g Smør (smeltet) 0,125 dl Mælk 475 g Hvedemel 250 g Smør (til udrulning) Fremgangsmåde 1. 1 portion til 4 personer giver ca. 16 croissanter.
2. Mål vandet af, vej melet af og sæt begge dele i køleskabet. Når det har stået et par timer, lægges dejen.
3. Rør gæren ud i det kolde vand. Tilsæt sukker, æggeblommer, salt, mælk, smeltet eller meget blødt smør og størstedelen af melet. Ælt dejen og lad den hvile i 15 minutter under et klæde.
4. Rul dejen ud til en firkant. Fordel smørret på den ene halvdel af dejen. Smørret må ikke nå helt ud til kanten. Hvis smørret er køleskabskoldt, kan man skære tynde skiver med en ostehøvl og fordele dem over dejen. Fold den anden halvdel af dejen ind over, så smørret er dækket. Rul dejen ud til en 2 cm tyk firkant. Fold den sammen tre gange og læg den i køleskabet i 15 minutter.
5. Rul dejen ud til en tykkelse på ca ½ cm. Skær den rullede dej ud i ca. 10x10 cm kvadrater, og del hver af disse i 2 trekanter. Rul hver trekant sammen til et horn og læg dem på en smurt bageplade. Lad dem hæve under et klæde i 1½ - 2 timer ved stuetemperatur. Croissanterne pensles med sammenpisket æg og et par dråber vand.
6. Bages midt i ovnen ved 200 grader i 18-20 minutter. Lad dem køle af på en bagerist. |