| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Svinekød i sursød sauceSkrevet d. 21 Oktober 2001Ingredienser4 fed Hvidløg 2 spsk Sukker 4 spsk Hvidvinseddike (eller riseddike) 4 spsk Sojasauce 4 spsk Risvin (eller tør sherry) 2 spsk Kartoffelmel 1 spsk Tomatpuré 6 spsk Olie 600 g Skinkeschnitzler (magre) Fremgangsmåde 1. Halvér svineschnitzlerne på langs og skær dem i små stykker på tværs.
2. Rengør porren: Fjern visne blade og roddele, skær porren op på langs og skyl den under rindende vand. Flæk agurken på langs og skrab kernerne ud med en ske. Skær også agurken i skiver. Skræl ingefær og pil hvidløg. Hak dem fint.
3. Nu skal saucen røres og stilles parat: sukker, eddike, sojasauce, risvin, kartoffelmel og tomatpuré piskes godt sammen. Krydres eventuelt med 1 knsp cayennepeber.
4. Varm olien i wokken. Steg først kødstrimlerne 1 minut under omrøring. Skrub kødet op langs siden, kom så porre, ingefær og hvidløg i og steg dem 1 minut under omrøring. Kød og agurkeskiver blandes samen, saucen hældes over og det hele koges op endnu en gang. Lad det småkoge 1 minut og rør til saucen bliver tykkere.
5. Smager godt sammen med: ris |