HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Svinekød i sursød sauce

Skrevet d. 21 Oktober 2001
Ingredienser
4 fed Hvidløg
2 spsk Sukker
4 spsk Hvidvinseddike (eller riseddike)
4 spsk Sojasauce
4 spsk Risvin (eller tør sherry)
2 spsk Kartoffelmel
1 spsk Tomatpuré
6 spsk Olie
600 g Skinkeschnitzler (magre)

Fremgangsmåde
1. Halvér svineschnitzlerne på langs og skær dem i små stykker på tværs.
2. Rengør porren: Fjern visne blade og roddele, skær porren op på langs og skyl den under rindende vand. Flæk agurken på langs og skrab kernerne ud med en ske. Skær også agurken i skiver. Skræl ingefær og pil hvidløg. Hak dem fint.
3. Nu skal saucen røres og stilles parat: sukker, eddike, sojasauce, risvin, kartoffelmel og tomatpuré piskes godt sammen. Krydres eventuelt med 1 knsp cayennepeber.
4. Varm olien i wokken. Steg først kødstrimlerne 1 minut under omrøring. Skrub kødet op langs siden, kom så porre, ingefær og hvidløg i og steg dem 1 minut under omrøring. Kød og agurkeskiver blandes samen, saucen hældes over og det hele koges op endnu en gang. Lad det småkoge 1 minut og rør til saucen bliver tykkere.
5. Smager godt sammen med: ris