| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
AspargescremesuppeSkrevet d. 9 November 2001Ingredienser500 g Asparges 1 knsp Sukker 1 bundter Forårsløg 1 spsk Smør 1 spsk Hvedemel 2 spsk Cremefraiche. 38% 1 spsk Citronsaft 1 spsk Purløg (klippet) Fremgangsmåde 1. Skyl aspargeserne, skræl dem (hvide skal skrælles - grønne kan bruges som de er) og skær dem i mindre stykker. Hæld knap 1 l vand en gryde, krydr med salt og lidt sukker og lad det koge op. Lad aspargeserne koge møre i gryden under låg ca. 20 minutter.
2. I mellemtiden skylles og renses forårsløgene: altså fjern visne blade og rodduske. Skær så resten i fine ringe og læg et par stykker til side til pynt.
3. Lad aspargesene dryppe af og purér dem. Gem kogevandet. Smelt smørret, drys melet i og rør i blandingen, til den er blevet dejlig mættet. Bland løgringene i blandingen. Nu hældes aspargesvandet i lidt efter lidt. Men husk hele tiden at røre godt, så der ikke dannes klumper.
4. Nu skal det hele småkoge 10 minutter. Så tilsættes aspargespuréen, cremefraichen, og det hele smages til med salt, peber og citronsaft. Drys med purløg. |