HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Aspargescremesuppe

Skrevet d. 9 November 2001
Ingredienser
500 g Asparges
1 knsp Sukker
1 bundter Forårsløg
1 spsk Smør
1 spsk Hvedemel
2 spsk Cremefraiche. 38%
1 spsk Citronsaft
1 spsk Purløg (klippet)

Fremgangsmåde
1. Skyl aspargeserne, skræl dem (hvide skal skrælles - grønne kan bruges som de er) og skær dem i mindre stykker. Hæld knap 1 l vand en gryde, krydr med salt og lidt sukker og lad det koge op. Lad aspargeserne koge møre i gryden under låg ca. 20 minutter.
2. I mellemtiden skylles og renses forårsløgene: altså fjern visne blade og rodduske. Skær så resten i fine ringe og læg et par stykker til side til pynt.
3. Lad aspargesene dryppe af og purér dem. Gem kogevandet. Smelt smørret, drys melet i og rør i blandingen, til den er blevet dejlig mættet. Bland løgringene i blandingen. Nu hældes aspargesvandet i lidt efter lidt. Men husk hele tiden at røre godt, så der ikke dannes klumper.
4. Nu skal det hele småkoge 10 minutter. Så tilsættes aspargespuréen, cremefraichen, og det hele smages til med salt, peber og citronsaft. Drys med purløg.