HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Benløse fugle

Skrevet d. 9 November 2001
Ingredienser
4 skiver Oksekød (hver 150-180 g)
2 tsk Sennep (stærk)
8 skiver Bacon (tynde)
1 stk Agurk (syltet)
1 spsk Hvedemel
1 stk Gulerod
2 stk Bladselleri
4 spsk Olie
2 spsk Tomatpuré
0 dl Rødvin
4 dl Oksebouillon
1 knsp Cayennepeber

Fremgangsmåde
1. Læg kødskiverne ved siden af hinanden, krydr let med salt og peber. Smør et tyndt lag sennep på, læg 2 skiver røget bacon hen over. Skær den syltede agurk på langs i fine strimler. Fordel det på baconen. Pil 1 løg, halvér det, skær det i små skiver og læg det ovenpå.
2. De benløse fugle rulles. Hold "fuglene" sammen med en kødnål. Drys med mel.
3. Pil det andet løg og skræl guleroden. Skær dem i små terninger. Skær det visne og kedelige væk fra bladsellerierne. Skyl stænglerne og skær dem i bittesmå terninger.
4. Tag stegegryden eller en tung pande frem. Vigtigt er det under alle omstændigheder, at der er et låg, der passer til. Varm olien på panden og brun først "fuglene" på alle sider. Krydr med salt og peber, tag "fuglene" op.
5. Rør alle de snittede grænsager i og steg dem ved middel varme. Rør den koncentrerede tomat i, tilsæt rødvinen og lad den koge op for fuld varme. Tilsæt bouillonen og læg nu "fuglene" i den krydrede sauce. Læg låg på og lad det simre ca. 1 time ved svag varme.
6. Efter 1 time er "fuglene" dejligt møre og lækre, og i gryden har der desuden samlet sig en herlig sauce. "Fuglene" tages op et øjeblik, så saucen kan blive endnu mere cremet og uhindret kan koge ind. Kog nu saucen op i den kraftige gryde under omrøring. Smag til med salt, peber og cayennepeber. Læg "fuglene" ned i gryden igen og lad dem blive varme.