| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Stegt kylling med citronSkrevet d. 9 November 2001Ingredienser3 spsk Olivenolie 1 stk Citron (økologisk) 0 stk Timian (kviste) 1400 g Kylling Fremgangsmåde 1. Skyl kyllingen med koldt vand og tør den med køkkenrulle. Krydr den med salt og peber indeni. Tænd ovnen på 225gr.(varmluft:200gr.)Pensl en gratinform med 1 spsk olie.
2. Skyl citronen i varmt vand og tør den. Prik den med en gaffel ovenfra og ned flere steder (så saften senere kan komme ud og kan gøre kyllingen frisk og krydret). Læg citronen i maven på kyllingen, læg krydderurter med derind, læg benene over kort og bind dem sammen. Nu skal kyllingen også krydres med salt og peber udenpå og gnides med den resterende olivenolie.
3. Den fyldte kylling lægges på siden i formen, sættes i ovnen og stilles på anden rille fra neden i 20 minutter. Drej den så om på den anden side og steg den 20 minutter mere. Så snart stegefedtet samler sig i formen, dryppes kyllingen med en ske. Til sidst drejes den også om på ryggen (brystet vender opad) og steger videre i 25 minutter og dryppes igen. Prøv at stikke i kyllingens lår med en kødnål - hvis der stadig løber rødlig saft ud, skal den helt sikkert stege videre. Er saften klar, så ud med den og ind på bordet! |