HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Stegt kylling med citron

Skrevet d. 9 November 2001
Ingredienser
3 spsk Olivenolie
1 stk Citron (økologisk)
0 stk Timian (kviste)
1400 g Kylling

Fremgangsmåde
1. Skyl kyllingen med koldt vand og tør den med køkkenrulle. Krydr den med salt og peber indeni. Tænd ovnen på 225gr.(varmluft:200gr.)Pensl en gratinform med 1 spsk olie.
2. Skyl citronen i varmt vand og tør den. Prik den med en gaffel ovenfra og ned flere steder (så saften senere kan komme ud og kan gøre kyllingen frisk og krydret). Læg citronen i maven på kyllingen, læg krydderurter med derind, læg benene over kort og bind dem sammen. Nu skal kyllingen også krydres med salt og peber udenpå og gnides med den resterende olivenolie.
3. Den fyldte kylling lægges på siden i formen, sættes i ovnen og stilles på anden rille fra neden i 20 minutter. Drej den så om på den anden side og steg den 20 minutter mere. Så snart stegefedtet samler sig i formen, dryppes kyllingen med en ske. Til sidst drejes den også om på ryggen (brystet vender opad) og steger videre i 25 minutter og dryppes igen. Prøv at stikke i kyllingens lår med en kødnål - hvis der stadig løber rødlig saft ud, skal den helt sikkert stege videre. Er saften klar, så ud med den og ind på bordet!