| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
GrøntsagsgratinSkrevet d. 23 November 2001Ingredienser600 g Græskar (vejet i skrællet tilstand) 600 g Kartofler (faste) 1 bundter Forårsløg 2 stk Chilipeber (røde) 2 spsk Smør 3 dl Mælk 2 dl Fløde 1 stk Æg 5 spsk Emmenthaler (revet) 1 tsk Timian (tørret) Fremgangsmåde 1. Det skrællede græskar skæres i centimetertykke terninger eller i tynde skiver. Kartoflerne skrælles og høvles i fine skiver, forårsløgene skylles, og visne blade og rødder skæres væk. Halvér på langs og skær i 3-4 cm lange stykker. Chilierne snittes på langs,kernerne skylles ud, og stilken skæres væk. Chilierne skæres i fine strimler.
2. Forvarm ovnen på 180 gr. (varmluft:160 gr.). Et stort ildfast fad gnides med smør. Pisk mælken med fløde og æg. Bland ost i med timian, muskat, salt og rigeligt med peber.
3. Græskar, kartofler og forårsløg lægges lagvis i fadet, der drysses med chilistrimler. Hæld æggeblandingen over og fordel smørklatter på overfladen. Lad retten bage i ovnen på midterste rille godt 1 time. Efter 40 minutter dækkes med sølvpapir, så skorpen ikke bliver for mærkebrun (måske allerede tidligere: Altså kig af og til gennem ovnruden!). |