| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Ovnbagte porrer med rosinerSkrevet d. 23 November 2001Ingredienser500 g Porre 3 spsk Rosin 4 cl Sherry (tør) 2 stk Æg 2 dl Fløde 80 g Cashewnødder, usaltede (eller andre nødder) 2 spsk Smør 1 tsk Karry Fremgangsmåde 1. Skær rodenden og alt det grønne, som er slapt og vissent, af porrerne. Resten af porrerne skæres op på langs og skylles grundigt under rindende vand - også inde mellem bladende. Skær porrerne i 8-10 cm lange stykker.
2. Kog 1 l saltet vand i en gryde, lad porrerne koge i vandet 3 minutter, giv dem et koldt brusebad og lad dem dryppe godt af.
3. Forvarm ovnen til 200 gr. (varmluft: 180 gr.). Udblød rsoinerne i sherry og pisk æggene med fløden. Krydr med muskat, salt og peber.
4. Læg nu porrestykkerne ved siden af hinanden i et ildfast fad og hæld æggemassen over. Sæt formen på midterste rille i ovnen og lad den bage i 20 minutter.
5. Hak cashewnødderne fint of rist dem uden fedtstof på en pande, til de dufter godt. Tilsæt så 1 spsk smør, lad smørret smelte og rør karryen i. Tilsæt sherry og rosiner, rør rundt og lad det hele koge ind. Fordel blandingen over porrerne, fordel resten af smørret som smørklatter og lad det hele bage videre i ovnen 5 minutter. |