HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Ovnbagte porrer med rosiner

Skrevet d. 23 November 2001
Ingredienser
500 g Porre
3 spsk Rosin
4 cl Sherry (tør)
2 stk Æg
2 dl Fløde
80 g Cashewnødder, usaltede (eller andre nødder)
2 spsk Smør
1 tsk Karry

Fremgangsmåde
1. Skær rodenden og alt det grønne, som er slapt og vissent, af porrerne. Resten af porrerne skæres op på langs og skylles grundigt under rindende vand - også inde mellem bladende. Skær porrerne i 8-10 cm lange stykker.
2. Kog 1 l saltet vand i en gryde, lad porrerne koge i vandet 3 minutter, giv dem et koldt brusebad og lad dem dryppe godt af.
3. Forvarm ovnen til 200 gr. (varmluft: 180 gr.). Udblød rsoinerne i sherry og pisk æggene med fløden. Krydr med muskat, salt og peber.
4. Læg nu porrestykkerne ved siden af hinanden i et ildfast fad og hæld æggemassen over. Sæt formen på midterste rille i ovnen og lad den bage i 20 minutter.
5. Hak cashewnødderne fint of rist dem uden fedtstof på en pande, til de dufter godt. Tilsæt så 1 spsk smør, lad smørret smelte og rør karryen i. Tilsæt sherry og rosiner, rør rundt og lad det hele koge ind. Fordel blandingen over porrerne, fordel resten af smørret som smørklatter og lad det hele bage videre i ovnen 5 minutter.