HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Fløde-kålrabi

Skrevet d. 4 December 2001
Ingredienser
2 stk Kålrabi (600 g)
2 spsk Smør
1 spsk Hvedemel
4 dl Grøntsagsbouillon
0 dl Fløde

Fremgangsmåde
1. Skær kålrabiblade og stilke af knolden, skyl de fine blade og skær dem i tynde strimler. Skræl knoldene, skær dem i 1 cm tykke skiver og bagefter i stænger eller bjælker.
2. Smelt smørret i en stor gryde, rør melet i og lad massen blive lysegul ved middel varme. Det må ikke blive for brunt. Hæld bouillon og fløde ved lidt af gangen, rør det hele sammen og krydr med salt og peber. Kom kålrabibjælkerne i og lad dem koge ved svag varme i 15 minutter med låg, indtil kålrabien er færdig, og saucen er blevet cremet. Smag til med salt, peber og muskat. Drys de fint snittede blade over.