HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Linser med chalotteløg

Skrevet d. 4 December 2001
Ingredienser
200 g Røde linser
1 blade Laurbærblad
5 stk Chalotteløg (eller små løg)
3 spsk Hvidvinseddike
1 tsk Sennep (stærk)
1 knsp Sukker
2 spsk Purløg (klippet)

Fremgangsmåde
1. Kom linser og laurbærblad i en gryde med koldt vand, der næsten dækker og kog dem møre ved middel varme under låg (det tager alt efter alder og sort mellem 25 og 60 minutter).
2. Skræl chalotteløgene og skær dem i fine ringe. Steg løgene klare i 2 spsk olie ved svag varme. Tilsæt vin og lad det koge ind til det halve. Tag gryden af komfuret.
3. De kogte, men endnu faste, linser drypper af. Bland de varme linser med chalotteløg. Rør eddike med resten af olien og senneppen og bland det i linserne. Smag til med salt, peber og sukker. Drys purløg over.