| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Linser med chalotteløgSkrevet d. 4 December 2001Ingredienser200 g Røde linser 1 blade Laurbærblad 5 stk Chalotteløg (eller små løg) 3 spsk Hvidvinseddike 1 tsk Sennep (stærk) 1 knsp Sukker 2 spsk Purløg (klippet) Fremgangsmåde 1. Kom linser og laurbærblad i en gryde med koldt vand, der næsten dækker og kog dem møre ved middel varme under låg (det tager alt efter alder og sort mellem 25 og 60 minutter).
2. Skræl chalotteløgene og skær dem i fine ringe. Steg løgene klare i 2 spsk olie ved svag varme. Tilsæt vin og lad det koge ind til det halve. Tag gryden af komfuret.
3. De kogte, men endnu faste, linser drypper af. Bland de varme linser med chalotteløg. Rør eddike med resten af olien og senneppen og bland det i linserne. Smag til med salt, peber og sukker. Drys purløg over. |