HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Langtidsstegt and

Skrevet d. 7 December 2001
Ingredienser
1 stk And (ca. 3 kg)
5 stk Æble (mad)
10 stk Sveske (uden sten)

Fremgangsmåde
1. Rens anden, gnid den ind og udvendig med salt og peber. Fyld anden med æblebåde og svesker. Luk hullet ved fyldningen med en kødnål. Indstil din ovn til 130 grader.
2. Læg en rist over bradepanden. Læg den klargjorte and med brystsiden nedad på risten i bradepanden. Hæld ca. en liter vand i bradepanden. Sæt den i ovnen.
3. Lad den stege sådan i ca. 2½ timer. Vend anden og lad den stege videre med brystsiden opad i 1½ til 2 timer mere. I alt ca. 4-5 timer.
4. Hvis ovnen er normal er skindet sprødt og lækkert, desuden er anden mør, saftig og meget velsmagende. Og gennemstegt! Dertil kommer at stegesvindet er meget lavt!
5. Lav sovs af skyen fra bradepanden. Husk rødkålen og andet tilbehør.