| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Langtidsstegt andSkrevet d. 7 December 2001Ingredienser1 stk And (ca. 3 kg) 5 stk Æble (mad) 10 stk Sveske (uden sten) Fremgangsmåde 1. Rens anden, gnid den ind og udvendig med salt og peber. Fyld anden med æblebåde og svesker. Luk hullet ved fyldningen med en kødnål.
Indstil din ovn til 130 grader.
2. Læg en rist over bradepanden.
Læg den klargjorte and med brystsiden nedad på risten i bradepanden.
Hæld ca. en liter vand i bradepanden.
Sæt den i ovnen.
3. Lad den stege sådan i ca. 2½ timer.
Vend anden og lad den stege videre med brystsiden opad i 1½ til 2 timer mere. I alt ca. 4-5 timer.
4. Hvis ovnen er normal er skindet sprødt og lækkert, desuden er anden mør, saftig og meget velsmagende. Og gennemstegt! Dertil kommer at stegesvindet er meget lavt!
5. Lav sovs af skyen fra bradepanden. Husk rødkålen og andet tilbehør.
|