HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Ægte brændende kærlighed

Skrevet d. 8 Januar 2002
Ingredienser
6 stk Bagekartofler
1 spsk Olivenolie
300 g Røget svinemørbrad (eller af kalv, lam, okse)
4 stk Rødløg (små)
2 spsk Eddike (lys)
1 spsk Olivenolie
1 tsk Sukker (rørsukker)
4 stk Gulerod
1 tsk Ahornsirup

Fremgangsmåde
1. Kartoflerne skrælles og skæres i tern og koges i ca. 15 minutter i letsaltet vand og olie.
2. Den røgede mørbrad skæres i skiver og strimler og blandes med snittede rødløg. Løg og mørbrad vendes i eddike, olie og peber. Mørbraden er salt i sig selv. Varmes op i en gryde og smages til med havsalt, friskkværnet sort peber og et anstrøg gyldent rørsukker - eller bages i ovnen i 15 minutter, ved 180 grader. Vendes undervejs.
3. Gulerødderne skrælles, rives og vendes i citronsaft, der er pisket med ahornsirup. Persillen hakkes og drysses over ved servering. Kartoflerne presses igennem kartoffelmosejern, eller piskes eller moses på anden vis. Men mosen er enkel og uden dikkedarer.