| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Ægte brændende kærlighedSkrevet d. 8 Januar 2002Ingredienser6 stk Bagekartofler 1 spsk Olivenolie 300 g Røget svinemørbrad (eller af kalv, lam, okse) 4 stk Rødløg (små) 2 spsk Eddike (lys) 1 spsk Olivenolie 1 tsk Sukker (rørsukker) 4 stk Gulerod 1 tsk Ahornsirup Fremgangsmåde 1. Kartoflerne skrælles og skæres i tern og koges i ca. 15 minutter i letsaltet vand og olie.
2. Den røgede mørbrad skæres i skiver og strimler og blandes med snittede rødløg. Løg og mørbrad vendes i eddike, olie og peber. Mørbraden er salt i sig selv. Varmes op i en gryde og smages til med havsalt, friskkværnet sort peber og et anstrøg gyldent rørsukker - eller bages i ovnen i 15 minutter, ved 180 grader. Vendes undervejs.
3. Gulerødderne skrælles, rives og vendes i citronsaft, der er pisket med ahornsirup. Persillen hakkes og drysses over ved servering. Kartoflerne presses igennem kartoffelmosejern, eller piskes eller moses på anden vis. Men mosen er enkel og uden dikkedarer. |