| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Ovnbagt skrubbe i limesauceSkrevet d. 9 Januar 2002Ingredienser3 stk Skrubbe 7 stk Løg (skalotte) 1 håndfuld Timian (kviste) 3 dl vermouth (tør og hvid) 3 dl Fiskefond 5 dl Piskefløde 70 g Smør 2 stk Lime 0 cl Persille (bredbladet) Fremgangsmåde 1. Varm ovnen op til 180 grader.
2. Klip finner og hale af skrubberne og flå dem. Rens dem og skyl dem grundigt.
3. Pil skalotteløgene og del dem i kvarte. Sautér løgene med timian i halvdelen af smørret, uden at det tager farve. Tilsæt vermouth og lad det koge næsten væk. Tilsæt fiskefond og kog ind til det halve. Tilsæt fløden og lad det koge ind, til konsistensen er cremet. Tag timiankvistene op. Blend med resten af smørret, pres igennem en sigte og smag til med salt og peber.
4. Smør et ildfast fad med olie og læg skrubberne deri med den flåede side opad. Pensl oversiden med lidt olie og bag fisken i ovnen i 15-18 minutter.
5. Kog saucen op umiddelbart før serveringen, så den bliver let og luftig.
6. Kom saucen op i fadet til fisken, eller anret på tallerkner med saucen ved. Pynt med lidt bredbladet persille og limeskiver og servér med kogte kartofler eller ris. |