HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Ovnbagt skrubbe i limesauce

Skrevet d. 9 Januar 2002
Ingredienser
3 stk Skrubbe
7 stk Løg (skalotte)
1 håndfuld Timian (kviste)
3 dl vermouth (tør og hvid)
3 dl Fiskefond
5 dl Piskefløde
70 g Smør
2 stk Lime
0 cl Persille (bredbladet)

Fremgangsmåde
1. Varm ovnen op til 180 grader.
2. Klip finner og hale af skrubberne og flå dem. Rens dem og skyl dem grundigt.
3. Pil skalotteløgene og del dem i kvarte. Sautér løgene med timian i halvdelen af smørret, uden at det tager farve. Tilsæt vermouth og lad det koge næsten væk. Tilsæt fiskefond og kog ind til det halve. Tilsæt fløden og lad det koge ind, til konsistensen er cremet. Tag timiankvistene op. Blend med resten af smørret, pres igennem en sigte og smag til med salt og peber.
4. Smør et ildfast fad med olie og læg skrubberne deri med den flåede side opad. Pensl oversiden med lidt olie og bag fisken i ovnen i 15-18 minutter.
5. Kog saucen op umiddelbart før serveringen, så den bliver let og luftig.
6. Kom saucen op i fadet til fisken, eller anret på tallerkner med saucen ved. Pynt med lidt bredbladet persille og limeskiver og servér med kogte kartofler eller ris.