| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Fjordrejefrikassé med aspargesSkrevet d. 11 Januar 2002Ingredienser200 g Fjordreje (pillede) 10 stk Asparges (grønne) 10 stk Asparges (hvide) 0 dl Hvidvin 0 dl Vand 1 tsk Spidskommen 200 g Smør (koldt) Fremgangsmåde 1. Skræl de hvide asparges og skær de nederste 2 cm fra. Skyl de grønne asparges og skær også her de nederste par centimeter fra. Snit begge slags på skrå i stykker af ca. 2 cm's længde.
2. Kom kommen, hvidvin og vand op i en kasserolle og varm det op til kogepunktet. Damp aspargessnitterne et par minutter, til de er møre. Tag dem op - gem kogevandet - og hold dem varme.
3. Skær det kolde smør i små tern og montér kogevandet med det over meget svagt blus og ved jævn omrøring. Lad denne sauce småsimre, til konsistensen er let cremet. Men pas på: den skiller, hvis al væsken er væk.
4. Anret aspargessnitterne i dybe tallerkener eller skåle og hæld saucen over. Drys rejerne over og pynt med en lille buket kørvel. |