HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Fjordrejefrikassé med asparges

Skrevet d. 11 Januar 2002
Ingredienser
200 g Fjordreje (pillede)
10 stk Asparges (grønne)
10 stk Asparges (hvide)
0 dl Hvidvin
0 dl Vand
1 tsk Spidskommen
200 g Smør (koldt)

Fremgangsmåde
1. Skræl de hvide asparges og skær de nederste 2 cm fra. Skyl de grønne asparges og skær også her de nederste par centimeter fra. Snit begge slags på skrå i stykker af ca. 2 cm's længde.
2. Kom kommen, hvidvin og vand op i en kasserolle og varm det op til kogepunktet. Damp aspargessnitterne et par minutter, til de er møre. Tag dem op - gem kogevandet - og hold dem varme.
3. Skær det kolde smør i små tern og montér kogevandet med det over meget svagt blus og ved jævn omrøring. Lad denne sauce småsimre, til konsistensen er let cremet. Men pas på: den skiller, hvis al væsken er væk.
4. Anret aspargessnitterne i dybe tallerkener eller skåle og hæld saucen over. Drys rejerne over og pynt med en lille buket kørvel.