| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Stegt kalkunSkrevet d. 7 December 2001Ingredienser2 stk Æble (syrlige) 2 stk Bladselleri 75 g Smør 8 dl Bouillon (hønse) 1 spsk Smør (til sauce) 0 spsk Hvedemel 1 stk Kalkun (ca. 5 kg) Fremgangsmåde 1. Hug eller skær hals og vingespidser af. Kog dem evt. af til sauce. Skær æblerne i både og bladsellerien i mindre stykker.
2. Tør kalkunen godt af, gnid ind- og udvendigt med salt og peber, og fyld æble/selleriblandingen indeni. Luk med kødnåle. Læg den på risten over bradepanden med brystet nedad. Pensl undersiden med halvdelen af smørret. Brun den ved 225C i 20 minutter.
3. Vend kalkunen, og pensl oversiden med resten af smørret. Dæmp varmen til 150C, hæld bouillon ved, og steg nu ca. 4 timer. øs gerne bouillon op over brystet af og til.
4. Mærk ved låret om kødet er mørt. Lad kalkunen hvile 15-20 minutter, inden den skæres for (flottest ved bordet). Hæld stegeskyen fra, og skum evt. fedt af.
5. For at lave saucen koges hals, vingespidser, kråse og hjerte og evt. bouillon 1 time. Si det (det kan gøres i god tid). Hæld stegeskyen fra kalkunen oveni. Lad det stå et øjeblik, og skum fedtet af (det lægger sig foroven). Smelt smørret, og pisk melet i. Spæd med skyen, til saucen er tilpas. Kom fløden i, og kog saucen igennem. Smag til med salt og peber. Farv med lidt kulør. ønskes en mager skysauce, kan stegeskyen jævnes med majsstivelse i stedet.
|