HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Stegt kalkun

Skrevet d. 7 December 2001
Ingredienser
2 stk Æble (syrlige)
2 stk Bladselleri
75 g Smør
8 dl Bouillon (hønse)
1 spsk Smør (til sauce)
0 spsk Hvedemel
1 stk Kalkun (ca. 5 kg)

Fremgangsmåde
1. Hug eller skær hals og vingespidser af. Kog dem evt. af til sauce. Skær æblerne i både og bladsellerien i mindre stykker.
2. Tør kalkunen godt af, gnid ind- og udvendigt med salt og peber, og fyld æble/selleriblandingen indeni. Luk med kødnåle. Læg den på risten over bradepanden med brystet nedad. Pensl undersiden med halvdelen af smørret. Brun den ved 225C i 20 minutter.
3. Vend kalkunen, og pensl oversiden med resten af smørret. Dæmp varmen til 150C, hæld bouillon ved, og steg nu ca. 4 timer. øs gerne bouillon op over brystet af og til.
4. Mærk ved låret om kødet er mørt. Lad kalkunen hvile 15-20 minutter, inden den skæres for (flottest ved bordet). Hæld stegeskyen fra, og skum evt. fedt af.
5. For at lave saucen koges hals, vingespidser, kråse og hjerte og evt. bouillon 1 time. Si det (det kan gøres i god tid). Hæld stegeskyen fra kalkunen oveni. Lad det stå et øjeblik, og skum fedtet af (det lægger sig foroven). Smelt smørret, og pisk melet i. Spæd med skyen, til saucen er tilpas. Kom fløden i, og kog saucen igennem. Smag til med salt og peber. Farv med lidt kulør. ønskes en mager skysauce, kan stegeskyen jævnes med majsstivelse i stedet.