| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Sprød æbletærte med kanelcremeSkrevet d. 6 Februar 2002Ingredienser3 stk Æble (afhængig af æblernes størrelse) 200 g Butterdej 150 g Flormelis 100 g Smør 2 dl Mælk 40 g Sukker 3 stk Æggeblomme (pasteuriserede) 1 stk Vanillestang 1 stk Kanel (stang) Fremgangsmåde 1. Tø butterdejen op og tænd ovnen på 230 grader. 2. Rul butterdejen ud og udskær 4 cirkler á 12 cm i diameter (på størrelse med en lille kagetallerken). 3. Læg bagepapir på en bageplade og kom de 4 cirkler på. 4. Skyl og skræl æblerne, tag kernehusene ud og skær æblerne i meget tynde både. 5. Læg æblebådene som en roset på butterdejscirklerne. Strø flormelis over æblerne. 6. Skær smørret i tynde skiver og læg smørskiverne over tærterne. 7. Tærterne bages i ovnen i 5 minutter, indtil æblerne er smukt gyldne og let karamelliserede. 8. Til kanelcremen: Kom mælken og vanillestangen i en gryde og kog op. Lad den trække en time eller længere. 9. Tag vanillestangen op og flæk den. Skrab vanillekornene ud med en kniv og bland kornene med sukkeret. 10. Pisk æggeblommerne skummende med sukker og vanillekorn. 11. Bring mælken i kog igen, nu med kanelstangen. 12. Hæld den varme mælk i æggemassen, mens du pisker. Kom det tilbage i gryden, hvor det langsomt bringes tæt på kogepunktet, mens du hele tiden rører i gryden. Når cremen begynder at blive tyk, tages den af varmen. 13. Fjern kanelstangen og hvis du synes, at det er nødvendigt, kan du si cremen. |