| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Arme riddereSkrevet d. 15 Februar 2002Ingredienser6 spsk Smør 50 g Rosin 6 stk Rundstykke (tørre) 6 spsk Sukker 4 spsk Æble (fx Belle de Boskoop) 1 stk Citron (økologisk) 0 l Mælk 3 stk Æg 1 knsp Salt 1 tsk Vanillesukker 0 tsk Kanel 2 spsk Pinjekerner Fremgangsmåde 1. Forvarm ovnen til 200 grader. En stor gratinform smøres med 1 spsk smør. Skyl rosinerne og tør dem.
2. Skær rundstykkerne i tynde skiver. Smelt 3 spsk smør med 2 spsk sukker under omrøring. Pensl brødskiverne med blandingen. Bag dem på bageplade i ovnen i 6 minutter. Del æblerne i 4, skræl dem og skær kernehusene ud. Skær æblerne i både. Læg brød- og æbleskiver taglagt i fadet.
3. Skyl citronen i varmt vand, tør den og riv skallen fint. Pisk mælken kraftigt med citronskal, æg, salt, vanilllesukker og resten af sukkeret.
4. Hæld blandingen over æbler og brød og drys med rosiner og kanel. Bag det midt i ovnen 30 minutter. Drys med pinjekernerne, fordel resten af smørret på overfladen og lad det bage færdigt i 10-15 minutter. |