HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Arme riddere

Skrevet d. 15 Februar 2002
Ingredienser
6 spsk Smør
50 g Rosin
6 stk Rundstykke (tørre)
6 spsk Sukker
4 spsk Æble (fx Belle de Boskoop)
1 stk Citron (økologisk)
0 l Mælk
3 stk Æg
1 knsp Salt
1 tsk Vanillesukker
0 tsk Kanel
2 spsk Pinjekerner

Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til 200 grader. En stor gratinform smøres med 1 spsk smør. Skyl rosinerne og tør dem.
2. Skær rundstykkerne i tynde skiver. Smelt 3 spsk smør med 2 spsk sukker under omrøring. Pensl brødskiverne med blandingen. Bag dem på bageplade i ovnen i 6 minutter. Del æblerne i 4, skræl dem og skær kernehusene ud. Skær æblerne i både. Læg brød- og æbleskiver taglagt i fadet.
3. Skyl citronen i varmt vand, tør den og riv skallen fint. Pisk mælken kraftigt med citronskal, æg, salt, vanilllesukker og resten af sukkeret.
4. Hæld blandingen over æbler og brød og drys med rosiner og kanel. Bag det midt i ovnen 30 minutter. Drys med pinjekernerne, fordel resten af smørret på overfladen og lad det bage færdigt i 10-15 minutter.