HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Appelsincreme

Skrevet d. 15 Februar 2002
Ingredienser
2 stk Appelsin (saftige og økologiske)
1 stk Citron (økologisk)
6 stk Husblas
3 stk Æggeblomme
100 g Sukker
3 dl Yoghurt
2 dl Fløde

Fremgangsmåde
1. Skyl appelsinerne og citronen i varmt vand og riv skallerne fint. Halvér så frugterne og pres dem.
2. Husblassen opblødes i koldt vand i en skål. En bred gryde fyldes halvt med vand og opvarmes til vandbadet; vandet må ikke koge.
3. Nu skal man bruge en metalrøreskål, der passer nøjaftigt til grydens åbning. Kom æggeblommerne i skålen med sukkeret og rør det glat med håndmikseren.
4. Sæt skålen over gryden med det varme vand, tilsæt reven skal og saft af appelsinerne og citronen og rør videre i vandbadet, til massen er skummmende, let og luftig. Tag den hurtigt af komfuret..
5. Tryk vandet af husblassen, rør bladene i cremen lidt efter lidt, til de er helt opløst. Lad det kølde lidt af og bland så yoghurten i. Lad det stå koldt i 5-10 minutter.
6. Pisk fløden stiv med et rent piskeris og vend forsigtigt cremen i flødeskummet. Cremen hældes nu i 6-8 små forme eller i én stor form, og nu skal den køles ned og stivne i køleskabet. Hvis man har lyst, kan man pynte med reven, hvid chokolade og reven appelsinskal.