| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
AppelsincremeSkrevet d. 15 Februar 2002Ingredienser2 stk Appelsin (saftige og økologiske) 1 stk Citron (økologisk) 6 stk Husblas 3 stk Æggeblomme 100 g Sukker 3 dl Yoghurt 2 dl Fløde Fremgangsmåde 1. Skyl appelsinerne og citronen i varmt vand og riv skallerne fint. Halvér så frugterne og pres dem.
2. Husblassen opblødes i koldt vand i en skål. En bred gryde fyldes halvt med vand og opvarmes til vandbadet; vandet må ikke koge.
3. Nu skal man bruge en metalrøreskål, der passer nøjaftigt til grydens åbning. Kom æggeblommerne i skålen med sukkeret og rør det glat med håndmikseren.
4. Sæt skålen over gryden med det varme vand, tilsæt reven skal og saft af appelsinerne og citronen og rør videre i vandbadet, til massen er skummmende, let og luftig. Tag den hurtigt af komfuret..
5. Tryk vandet af husblassen, rør bladene i cremen lidt efter lidt, til de er helt opløst. Lad det kølde lidt af og bland så yoghurten i. Lad det stå koldt i 5-10 minutter.
6. Pisk fløden stiv med et rent piskeris og vend forsigtigt cremen i flødeskummet. Cremen hældes nu i 6-8 små forme eller i én stor form, og nu skal den køles ned og stivne i køleskabet. Hvis man har lyst, kan man pynte med reven, hvid chokolade og reven appelsinskal. |