HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Græske farsruller med timiankartofler, tomatsalat og tzatziki

Skrevet d. 18 Marts 2002
Ingredienser
500 g Kalvekød. magert
4 fed Hvidløg (finthakket)
1 håndfuld Persille (bredbladet, hakket)
4 stk Bagekartofler (store)
1 spsk Olivenolie (jomfru-)
1 håndfuld Timian (frisk)
8 stk Tomat (bomme-, cocktail- eller cherrytomater)
1 stk Løg (salatløg)
1 spsk Hvidvinseddike
1 tsk Olivenolie (jomfru-)
0 stk Agurk
150 g Yoghurt (græsk, 0,0%)
2 fed Hvidløg (friskpresset)
1 stk Citron

Fremgangsmåde
1. Hakket kalvekød, hvikløg, bredbladet persille, salt og peber blandes og formes til ruller, som steges på en pande med en god belægning.
2. Bagekartoflerne skrælles, skæres ud i store både, som gnides i olivenolie, timian , salt og peber og lægges på en bageplade med bagepapir og bager i ovnen ved 190 grader i 15-20 minutter.
3. Tomaterne skæres i skiver, og det meget finthakkede salatløg, blandes med eddike, olie, salt og peber.
4. Riv agurken i tynde skiver, og bland dem i den græske yoghurt, der er smagt godt til med hvidløg, salt og peber.
5. Citron skæres ud i både og serveres til den færdige ret. Kød og kartofler gør sig begge godt med en smule citronsaft.